Ne mali broj puta radila sam u ovom restoranu. Volim tu da dođem, nekako se tu osećam kao kod kuće. Raspoloženi zaposleni uvek me dočekaju s osmehom na licu, kao da nismo došli tu da radimo već da punog srca prisustvujemo još jednom sudbonosnom ’’DA’’. I zaista, uveče kada nakon fotografisanja venčanja i još jednog dugog dana napustim ovo mesto moje srce je uvek prepuno pozitivnim emocijama. Zato i danas nasmejana prilazim restoranu Vizantija. Otvaram vrata i zastajem iznenađeno. Kao da sam ukoračila u neki drugi, nestvarni svet… svuda oko mene cvetovi nežnih boja, po stolovima minijature građevina iz svih delova sveta, umesto brojeva svaki sto nosi ime jednog grada. Kasnije čuh da su to sve gradovi koje su mladenci zajedno obišli, od Pariza gde su se upoznali, pa sve do Sevilje gde je zablistao prsten na njenoj ruci. Na svakom mestu je zahvalnica u vidu šaljive pesme koju su kum i mladoženja zajedničkim snagama tokom momačke večeri smislili. A onda još i pečat koji je ostavila mlada, za svakog gosta ručno izrađen poklončić kao znak pažnje. Brzo vadim foto-aparat iz torbe i pokušavam da zabeležim svaki detalj. Ovi mladenci nisu dekoraciju samo prepustili ljudima koji se time bave, oni su zajedno sa ljudima iz agencije Arkadia učinili da ovo mesto izgleda magično.

Ali nešto drugo posebno je privuklo moju pažnju. Ono što sam videla izgledalo je savršeno, ali ono što sam čula graničilo se sa nestvarnim. Bile su to note koje hrane dušu. Mislim da ne postoji osoba imuna na ovako nešto. Bila su to dva nežna instrumenta i dve još divnije dame za njima. Harfa, violina i njihovi sofisticirani tonovi. Kao da sam na jedan dan uskočila u najlepšu bajku. Nisam mogla da odolim, a da odmah ne pitam ko su, odakle su, kako ih naći… Rekoše: ’’Kucaj VentArtly!’’ Hmmm, šta li je to? A onda videh… pa ovo je fenomenalno! Kakva genijalna ideja! VentArtly je projekat koji ima za cilj predstavljanje različitih muzičkih ansambala pogodnih za mnogobrojne manifestacije. Danas, u moru priučenih muzičara, u vreme kada svako može da bude pevačica, ova agencija promoviše sjajne, mlade, edukovane muzičare koji će vašem venčanju dati prefinjenu i autentičnu notu. Vadim spisak za pripremu svog venčanja i stavljam pod ’’must have!’’

I polako pristižu gosti, svi jednako oduševljeni sveukupnim ugođajem kao i ja. Zadovoljno se smeše pred objektivom aparata dok traže u koji grad je mlada odlučila danas da ih smesti. Fotografisanje venčanja postaje više od zadovoljstva kada imate ovakve ljude i ovakav ambijent. Već vidim, danas će biti savršen dan! Sala se polako puni i ne zna se ko više uživa u ovim romatičnim notama harfe i violine, gosti ili zaposleni. Rekla bih da je ovo savršen uvod za dolazak mladenaca. A evo i njih! Dok lagano koračaju preko mostića na reci posmatram sve oko sebe… nasmejana lica ljudi koji željno iščekuju da ih zagrle… restoran na samom ušću sa neodoljivim pogledom na suncem okupan Kalemegdan, sam po sebi čaroban, a danas uz svu ovu dekoraciju još savršeniji… muzika koja prosto opija i svemu daje magičan ton… i njih dvoje, princ i princeza ove bajke… može li biti lepše?

Čuju se početne note prvog mladenačkog plesa, krinolina se zavrte i ova savršena bajka može da počne…

Voli Vas,
Foto Tajna

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299