Na dan svog venčanja mladenci snime na  stotine fotografija. Ceremonija i veselje pružaju mnogo mogućnosti za fotografisanje ali  često se desi da mladenci usled brojnih obaveza koje imaju tokom planiranja venčanja zaborave na jednu veoma bitku stavku – lokaciju za fotografisanje. Iako naizgled bezazlena stavka, pronalaženje mesta i odabir lokacije na kojoj će nastati vaše uspomene od suštinskog je značaja ako želite da fotografije tačno prikazuju iskre koje lete između vas i vašeg budućeg supružnika.

Fotografisanje pre venčanja može biti odlična prilika da ponovo posetite posebna mesta znana samo vama dvoma, bilo da tražite određenu lokaciju sa sentimentalnom vrednošću za vas dvoje ili samo želite prekrasan ambijent za svoje fotografije. Priroda, stara zdanja, mostovi ili pak krovovi ili predvorja ekskluzivnoh hotela, u obzir dolaze sva ona mesta koja će Vam pružiti različite mogućnosti, i na kojima želite da se fotografišete, a koje morate pomenuti svom fotografu kako bi vas posavetovao ali i kako biste odabrali najbolju lokaciju.

Izabrali smo pet lokacija u Beogradu koje vam mogu poslužiti kao polazna tačka u istraživanju i pronalaženju mesta na kom ćete stvoriti vaše uspomene.

1. Topčiderski park - Oaza zelenila

Najlepši park Beograda, izolovan od buke i gradske vreve  omiljeno je gradsko izletište ali i mesto za fotografisanje mladenaca. Staro zdanje, konak kneza Miloša, maleno  jezerce i mostić  biće vaša omiljena destinacija za slikanje ukoliko volite zelenilo i slikanje pod prirodnim svetlom. U blizini je i železnička stanica Topčider pa vam ovo moće biti i usputna stanica kako biste se na trenutak ispred starog sata našli mislima u nekim drugim i lepšim vremenima a sve to zabeležili na svojim fotografijama.

2. Gardoš - Duh starog Zemuna

Simbol Zemuna, očarajavućeg pogleda na Dunav i veliki deo Beograda privlačno je mesto za fotografisanje. Uske ulice i Gardoš kula, poslednja od četiri Milenijumske kule austrougarskog carstva daju posebnu notu i šmek nekih starih vremena a na ovoj lokaciji loših kadrova nema.

3. Kosančićev venac - Retro Beograd

Tamo gde su maratonci trčali svoj poslednji krug, nalazi se retro lokacija u samom srcu Beograda idealna za sve one zaljubljenike u stari duh glavnog grada. Ukoliko ste ljubitelj old tajmera, kaldrme, boema i umetnika koji su ostavili pečat u ovom gradu ovo je definitivno lokacija za vas.

4. Botanička bašta - Bajka u srcu starog grada

Biser srpske prestonice, skriven u centru grada najlepša je destinacije za fotografisanje u proleće i jesen kada priroda sve prošara svojim bojama. Japanski vrt i staklena bašta iz vitorijanskog doba daju posebnu čar ovom mestu.

5. Kalemegdan - Svedok vekova i simbol Beograda

Kalemegdan je nezaobilazna destinacija za fotografisanje i veoma često prvi izbor mladenaca. Bilo da rešite da se slikate ispod Sahat kule, kod Defterdareve kapije, koja je odlična za fotografisanje siluete mladenaca sa pogledom na ušće ili na Donjem Kalemegdanu koji je često bez gužve I previše ljudi a sa kog je pogled na zalazak sunca najlepši, jedno je sigurno – Kalemegdan je uvek pravi izbor.

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299