Mladenci često imaju grč u stomaku od same pomisli na fotografisanje tokom najvažnijeg dana u životu. Ipak mesta za tremu zaista nema. Tu smo da vam kao profesionalci olakšamo svaki momenat te vam tako donosimo kratak vodič kako da vam dan sa vašim fotografom protekne bez stresa.

#1 Opustite se

Ako postoji jedan savet o poziranju koji vam je zaista potreban, neka to bude: Pokušajte da se opustite, zabavite i živite u tom trenutku. Na taj način slike rezultiraju nečim što nije pozirano, već́ zaista ono što ste vi. Vaš fotograf je tu da bude stručnjak i da ovekoveči trenutak — vi ste ti koji treba da stvore taj trenutak. Budite prisutni i srećni, povežite se jedno sa drugim. Što se više uklopite jedno u drugo, slike će biti autentičnije.

#2 Odlično držanje

Zanima vas koja je tajna laskavih fotografija? Odlično držanje. Uspravno, sa ramenima unazad i bradom napred, osigurava da izgledate odlično na svakom snimku. Loše držanje može učiniti da fotografija izgleda neugledno. Nemojte stegnuti kolena ili laktove Iako je dobro držanje važno, fizička napetost ne pomaže te je jako bitno da zglobove kolena i laktova držite labavim. Blago savijanje u njima stvara prirodniju sliku

#3 Brada na pravom mestu

Gledajte ugao vaše brade. Greška koju ljudi najčešće prave je da bradu drže previsoko ili previše naginju glavu na jednu stranu. Možda mislite da vam brada izgleda uglatije i laskavije, ali rezultat obično bude nezgodan i neugodan. Ako brinete o tome kako vaša brada i vilica izgledaju na fotografijama, unapred recite svom fotografu kako bi mogao da vas usmeri u trenutku

#4 Ispraznite džepove i zakopčajte jaknu

Uverite se da su vam džepovi prazni. Ostavite svoj mobilni telefon, ključeve i novčanik kod kuće. Kod muškaraca, izbočeni džepovi kvare izgled odeće i mogu da vam odvuku pažnju kada gledate fotografije. Potrebno je i da držite jaknu zakopčanu Svako ko nosi jaknu treba da osigura da je bar jedno dugme zakopčano tokom fotografisanja. Naravno, postoje izuzeci od ovog pravila, ali neka vas vaš fotograf uputi da otkopčate dugme ako oseti da fotografija zahteva ležerniji pristup.

#5 Govor tela

Govor tela je mnogo intimniji ako ste usmereni jedno prema drugom. Što ste bliži jedan drugom to bolje. Od velike pomoći je biti povezan i dodirujući se, bilo da se radi o držanju za ruke, spajanju glava ili nečem sličnom.

#6 Bez poziranja

Najbolje je da uopšte ne razmišljate o poziranju. Spontanost je najbolja stvar te tako slobodno obavite ruku oko ruke svog partnera ili se oslonite na partnerovo rame – nemojte se plašiti emocija, fotograf će ih zabeležiti.

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299