Ne volite da se fotografišete? Niste baš rođeni za foto-modela? Da, baš kao ni ja! Čini mi se da se moje fotografije dopadaju samo mojoj mami. Ipak, godine provedene sa foto-aparatom u ruci i Foto Tajna naučili su me nekim trikovima. Danas se čak i ja rado nađem pred objektivom. Evo u čemu je tajna:

#1 Držite se srećnih misli

Da li ste znali da se prilikom smejanja bore smejalice ne formiraju samo oko Vaših usana već i oko ociju? Da, prilikom iskrenog osmeha celo Vaše lice se smeje. Zato sledeci put, kako biste na fotografiji izgledali što prirodnije, umesto da napregnete sve mišice lica da se što lepše nasmejete dok Vaše oči govore da vam je već preko glave tog neiskrenog smejanja samo pomislite na nešto što će Vas iskreno uveseliti, na šalu kojom Vas je juče vaš partner nasmejao ili kako ste se ludo zabavljali sa prijateljicama na sinoćnjoj žurci… Srećne misli izmamiće Vam osmeh na lice, Vaše oči će zasijati, a baš taj portret biće najlepsi do sada.

#2 Nagnite glavu…ups, ne baš toliko!

Većina žena zna da će na fotografiji izgledati zanosnije ako ne drže glavu potpuno ravno, ali valjda u želji da baš ta naša slika bude „vau“ malo se zanesemo pa nakrivimo glavu i više nego što je potrebno… dakle, sledeći put kad se nađete pred objektivom setite se: blago nagnite glavu, nikako previše! Ipak ne želimo da izgledamo kao da smo ušinule vrat

#3 Želite savršen portret? Glavu gore!

Ponekad sama sebi na fotografiji izgledam kao žaba kojoj glava raste direktno iz ramena, a vrata nema nigde. Zato, drage moje, kako se i vi ne biste pretvorile u neku žabu,sledeći put ne zaboravite da ispravite ramena, blago ih zabacite unazad i podignete glavu gore, da vidimo taj vaš lepi vrat na fotografiji. Pri tom, glavu malo pomerite ka napred i bradu blago uvucite na dole, tako nećete delovati kao da Vam „nos para oblake“, sakrićete podbradak i vaše lice dobiće divne konture na fotografiji.

#4 Pogled u daljinu

Ukoliko preferirate fotografije na kojima ne gledate direktno u kameru vodite računa da ne skrenete pogled suviše u stranu jer će Vam se u tom slučaju maltene samo beonjače videti, a to i ne deluje baš privlačno. Zato sledeći put pogledajte tik pored fotografa, postićićete efekat koji ste želeli, a osoba sa druge strane objektiva će i dalje moći da vidi boju i sjaj Vaših očiju.

#5 Slika cele figure – kako misliti na sve?!

Ništa ne brinite, nije teško! Ali zapamtite – stojeći kao kip direktno okrenuta ka objektivu… teško da bi i svetski poznati modeli u toj pozi izgledali kao bomba! Umesto toga, stanite pod uglom od 45° u odnosu na fotografa tako da Vam stopala i bokovi budu u istoj ravni, a ramena blago zakrivljena ka fotografu. Voila! Vaša figura je savšena!

#6 Ruke priljubljene uz telo – nikako!

Koliko god mršavi bili ova poza čini da delujete dosta punije jer kada su Vam ruke uz telo sakrivate liniju Vašeg struka zbog čega prividno imate širi trup no što on zaista jeste. Drugo, ukoliko se fotografišete sa strane, a ruka Vam je priljubljena uz telo i Vaša nadlaktica deluje dosta šire. Zato umesto da opustite ruku uz telo mnogo je bolje da rukom podignete kosu, spustite nežno prste na obraz ili prosto stavite ruku na bok. Bravo! Upravo ste izgubili pet kilograma!

#7 Ukrstite noge u predelu listova

Ok, ovaj savet baš i nema smisla ako govorimo o fotografijama sa Vašeg venčanja za koje ste verovatno odabrali dugu haljinu…ali ukoliko ste se pak odlučili za kraću varijantu venčanice ili se slikate u bilo kojoj drugoj prilici, bilo da ste u suknji ili pantalonama, Vaša figura izgledaće ženstvenije ukoliko ukrstite noge u predelu listova.

Dakle, da sumiramo: ispravite leđa, ramena blago zabacite unazad, telo iskosite u odnosu na fotografa, ruke odmaknite od tela i, naravno, nabacite osmeh na lice! Vaša fotografija je gotova! Od danas ste foto-model

Voli Vas,
Foto Tajna

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299