Za većinu, dan venčanja je ujedno prvi put da sarađuju sa profesionalnim fotorgrafom. Kako se pripremiti, šta očekivati i kako se ponašati? Ovim tekstom pokušaćemo da odgovorimo na ova i mnoga druga pitanja.

#1 Verujte svom fotografu

Ako Vam se ono što rade i kako to rade sviđa, i ako ste se dogovorili šta i kako treba da bude, prepustite im slobodu da to urade na pravi način. Detaljan spisak zahteva i lokacija snimanja može samo da naškodi kreativnoj slobodi fotografa i snimatelja. Morate im verovati, upamtite da se oni razumeju i mnogo više bave fotografijom od Vas. Treba naglasite neke stvari koje su Vam bitne, ali ne treba ići do najsitnijih detalja.

Upamtite, te fotografije i snimci će postati Vaše najdraže uspomene…

#2 Prirodna svetlost

Više i ne znamo koliko se puta desilo da dok fotografišemo i snimamo jutarnje pripreme mladenaca ili slavljenika neko uđe u sobu sa pitanjem „da upalimo svetlo ako treba?“

Veštačko osvetljenje ne znači i lepše fotografije. Prirodna svetlost je izuzetno bitna, pogotovu u jutarnjim trenutcima pripreme. Pretvaranjem sobe u pećinu sa navučenim zavesama, spuštenim roletnama i upaljenim žutim svetlom neće doprineti ničijem izgledu, a pogotovu ne izgledu mladenaca ili slavljenika.

I kada je šminka u pitanju, šminkeri više vole prirodnu svetlost od veštačke, jer se sa njom postižu bolji rezultati.

Kada birate lokacije, obratite pažnju da sobe za pripremu budu osunčane jutarnjim suncem, a ne u suterenu sa malim prozorima. Da zidovi sale u kojoj se održava proslava ne budu prekriveni tamnim i jarkim bojama, već da su to prijatne pastelne boje i da osvetljenje bude u skladu sa tim. Zamislite fotografiju kao umetnost slikanja svetlom i bojama ambijenta, i da ako ih nema u izobilju rezultati će biti prosečni.

#3 Ceremonija

Živimo u dobu pametnih telefon koji su dostupni svima i svi ih nose. Ništa ne može da naškodi profesionalnom fotografu i snimatelju kao gomila ljudi koji škljocaju svojim telefonima i blicevima.

Da do ovakvih problema ne bi došlo zamolite svoje goste da se u periodu ceremonije sečenja torte i prvog plesa suzdrže i posao prepuste nama pravim profesionalcima. Ovo možete objaviti putem razglasa pred sam početak proslave ili navesti na pozivnicama kao napomenu.

#4 Vreme

Odvojite dovoljno vremena da svoj dan upamtite i ispričate svoju priču u celosti ispred objektiva kamera i fotoaparata. Vreme je potrošna konstanta, i potrudite se da odvojite iste što više kako bi sve ispalo kako treba.

Pripreme

Prvih sat-dva provedemo sa mladoženjom dok se sprema i dočekuje svatove.

Sa mladom utrošimo malo više vremena i može da varira od dva do četiri sata. Snimanje priprema je više od pukog slikanja odela i venčanice ili pravljenja što više portreta. Vaš dan je više od toga i započeti sa snimanjem od samog početka tog dana je veoma važno za nas.

Ceremonija

Dajte svojim fotografima i snimateljima dovoljno vremena da se pripreme. Nosimo sa sobom dosta opreme i moramo stići pre Vas, da to postavimo i rasporedimo, minimum pola sata do sat vremena pre.

Fotografisanje na određenoj lokaciji

Zavisno od stila snimka i fotografija za koje se odlučite nekada je potrebno i par sati da se ovo realizuje. Izuzetno je bitno da fotograf i snimatelj budu usaglašeni i da iskoriste dato vreme uporedo, kako bi ste što pre završili i započeli sa proslavom.

#5 Budite prirodni

Od velike važnosti je da budete prirodni i ono što jeste, samo tako ćemo postići najbolje rezultate.

#6 Zabavite se

Najbitnija stavka od svih je da se zabavite i provedete kao nikada pre. Zaboravite na sve gluposti, probleme i sitnice…To je Vaš dan i svi su tu samo zbog Vas..Uživajte! Mi ćemo se potruditi da taj Vaš provod i zabavu pretočimo u najlešte uspomene.

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299