#1 Planirajte na vreme

Nekada su se venčanja organizovala za mesec, dva. Danas, u moru ponuda koje su vam na dohvat ruke, prelepih restorana sa fenomenalnom uslugom, bendova od kojih ne možete odabrati koji vam lepše zvuči, organizatora venčanja koji su tu da ispune svaku vašu želju pomislili biste da je to lak posao i da će za tili čas organizacija biti gotova. No, nije baš tako. Neke stavke sa spiska ipak morate rešiti i po godinu dana unapred, a glavne stavke sa tog spiska upravo su restoran i bend. Da li želite belu salu, venčanje na otvorenom ili ste pak pre za neki restoran u etno stilu? Svoj savršeni dan zamišljate uz tamburaše ili uz bend koji će svirati ’’od svega po malo’’? Kada se sa svojim partnerom dogovorite kako želite da izgleda vaše venčanje krenite u akciju. Ne časite časa jer će u suprotnom baš taj savršeni restoran iz vaših snova možda biti zauzet.

#2 Saslušajte po koji savet prijatelja, ali ne usvajajte baš sve što čujete

Svi imamo prijatelje koji već imaju iskustva u organizovanju venčanja, mame i bake koje bi da podele s nama neki mudar savet, komšinicu koja je baš juče bila gost na jednoj fenomenalnoj svadbi. Ipak, sto ljudi, sto ćudi, sto ukusa i razmišljanja i ukoliko budete slušali šta svako od njih ima da kaže i pokušate da usvojite svaki dobronameran savet lako će nastati konfuzija u vašoj glavi. Saslušajte, razmislite o svemu što ste čuli, ali držite se onoga kako vi zamišljate taj dan. Ne zaboravite – najvažnije je šta vas dvoje želite. Ipak je to vaše venčanje.

#3 Ograničite potragu

Kada krenete u akciju možete obići par restorana, otići na svirke par bendova, obići par salona venčanica, ali ne možete obići sve salone ovoga sveta, koliko god da ste rano započeli organizaciju nemate vremena za to, a verovatno nećete imati ni baš toliko živaca. Odaberite 3, 4 salona venčanica za koje ste dobili preporuku, to će biti i više nego dovoljno da nađete savršenu haljinu za taj dan.

#4 Odaberite fotografa po vašoj meri

U eri društvenih mreža lako je pregledati sajtove fotografa za venčanja i odabrati čije vam se fotografije dopadaju. Ukoliko ste skoro bili na nekoj svadbi na kojoj su vam se fotografije veoma dopale još je lakše, idite u istu foto kuću i zamolite da baš taj fotograf fotografiše i vaše venčanje. Kada odete na dogovor sa fotografima dajte im smernice kakve slike želite, da li želite da fotografije budu spontane, da li vam je važno da bude što više fotografija atmosfere, gde želite da se fotografišete, da li želite urbane fotografije sa krova neke zgrade koja ima neodoljiv pogled na vaš grad ili biste radije fotografije iz parka u kom ste se prvi put poljubili.

#5 Odaberite tim

Svadba jeste vaša, ali ne možete baš sve sami. Za neke odluke lakše je kad imate još jednu mudru glavu pored sebe. Zato uhvatite mamu i kumu pod ruku i pravac salon venčanica

Da probate da ugodite baš svakom i sve te omiljene pesme stavite na listu? Ne, ne, ne… Imamo lakše rešenje – vratite se i pročitajte još jednom stavku broj 2.

#6 Ne možete svakome ugoditi

Vaši roditelji imaju njihovu pesmu koju i dan-danas poručuju na svakoj proslavi i zaljubljeno plešu uz nju dok im se vi i sestra divite iz prikrajka. To je zaista veličanstveno! Stavite tu pesmu na ’’must’’ listu koju ćete poslati bendu. Ali Pera ne voli stranu muziku, a baš ste to planirali za uvodni blok… i Žika ima onu njegovu omiljenu pesmu… kao i ostalih dvesta zvanica… svi imaju poneku pesmu koju vole ili ne vole… I sta ćemo sad? Da probate da ugodite baš svakom i sve te omiljene pesme stavite na listu? Ne, ne, ne… Imamo lakše rešenje – vratite se i pročitajte još jednom stavku broj 2.

#7 U redu je da se dvoumite, ali ne predugo

Budite odlučni. Ne trošite živce i vreme na detalje koji nisu od presudnog značaja. Lepo je da imate ukrasne mašne na stolicama, ali nemojte potrošiti tri nedelje razmišljajući da li su lepše roze ili zlatne mašne. Ako se oko svega budete toliko dvoumili svadbu ćete morati da odložite za naredno proleće da biste sve stigli, a čitava organizacija će vam teško pasti da ćete se zapitati zašto ste se uopšte upustili u to.

#8 Nedelju dana pred svadbu

Oraganizacija venčanja nije jednostavna, ume da bude prilično stresna i koliko god ranije da krenete za poslednju nedelju uvek ostane gomila sitnica koje treba završiti. Zato se psihički pripremite za tu nedelju i probajte da sve što možete završite ranije .

#9 Medeni mesec

Oraganizacija venčanja nije jednostavna, ume da bude prilično stresna i koliko god ranije da krenete za poslednju nedelju uvek ostane gomila sitnica koje treba završiti. Zato se psihički pripremite za tu nedelju i probajte da sve što možete završite ranije .

#10 Organizacija venčanja je stresna ukoliko je vi takvom napravite

Ok, mora biti malo stresna, ipak je to jedan od najvažnijih dana u vašem životu i želite da sve bude savršeno. Ali ne treba praviti dramu baš oko svake sitnice. Umesto da čupate kosu jer ne možete da se odlučite između dve venčanice jer vam obe savršeno stoje, budite srećne što ste našle baš to što ste zamislile i kad su već obe toliko divne nećete pogrešiti koju god da izaberete. Već vam je dosta bendova i svirki koje ste posetili, a i dalje niste ništa bliži odluci? Zašto? Pozovite par prijatelja i zajedno idite na svirku, pevajte, igrajte i lepo se provedite. Biće to povod za jedan dobar izlazak, a ujutru ćete precrtati još jednu stavku sa spiska. Nađite nešto dobro u svakom segmentu organizacije venčanja i nemojte smetnuti s uma – svadbu pravite ne zato što morate već zato što vas dvoje to želite! Zato počnite na vreme, opustite se i uživajte.

Voli Vas,
Foto Tajna

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299