Ukoliko ne znate odakle da krenete sa pripremom kao ni šta će ove godine biti aktueno i u trendu, istražili smo za vas koji su to aktuelni trendovi u industriji venčanja ove sezone.  

Venčanja su usredsređena na nepokolebljivu ljubav para, jedinstvo porodica i olakšanje što se mesecima stresa, logističke koordinacije i sukoba sa budućim tazbinama bliži kraj. I razumemo vas. Od trenutka kada neko od vas kaže da, uvučeni ste u jednu mašineriju koja se zove planiranje venčanja. Ipak,  postoji nekoliko svetlih tačaka u celom ovom procesu  koji nas podsećaju da bi sve u vezi planiranja venčanja zapravo trebalo da bude zabavno. Na kraju krajeva, vi ste domaćin zabave!

Ukoliko ne znate odakle da krenete sa pripremom kao ni šta će ove godine biti aktueno i u trendu, istražili smo za vas koji su to aktuelni trendovi u industriji venčanja ove sezone.  

Ljubičasti tonovi

Ako je prethodne godine boja lavande bila kraljica boja, ova godina, bar kako je Pantone izabrao biće godina jakih boja. Po izboru Pantona boja godine, Viva Magenta vibrira živahno i energično. Nijansa iz prirode koja potiče iz crvene porodice boja i izražava novi signal snage, Viva Magenta je hrabra i neustrašiva, pulsirajuća boja čija bujnost promoviše radosnu i optimističnu proslavu.
Bojama u nijansi smokve i šljive će vaš svadbeni sto od ćudljivog i slatkog postati elegantan i sofisticiran. Ukoliko uparite ove duboke ljubičaste tonove sa belim i kremastim bojama dobićete savršenu paletu boja ukoliko planirate vaše venčanje u proleće ili u leto.
Za jesenja i zimska venčanja, dodavanjem detalja boje mesinga ili zlata vaša proslava biće glamuroznija a ukoliko još dodate i sušeno cveće i detalje od perja sa zlatnim nijansama luksuz je zagarantovan.

Šareni cvetni aranžmani

Ako je verovati stručnjacima iz industrije venčanja, ima mnogo čemu da se radujemo kada je u pitanju svadbeno cveće ove godine. Svetle, smele palete boja, viseće instalacije, puno sezonskog, lokalno uzgojenog cveća, trendovi su koje ćemo videte ove 2023. godine. Od hortenzija preko orhideja do božura, na vama je izbor cveća u  magenta bojama.

Velike personalizovane svadbene torte

Trendovi se stalno menjaju pa tako promena nije zaobišla ni najslađi trenutak svakog venčanja – svabenu tortu. Kako je dugo godina vladao trend malih, svedenih torti koje su odisale minimalizmom i prirodnim elementima ove godine velike svadbene torte sa vašim ličnim pečatom vraćaju se i to na velika vrata.
Personalizovane torte, inspirisane bojom i strukturom vaše haljine sa detaljima boje odela vašeg partnera ili iscrtanom mapom sveta sa označenim mestima na kojima ste proveli svoje najlepše trenutke biće najlepši detalj vašeg venčanja.

Pastelno roze je nova bela

Nije ni veliko iznenađenje da će tradicionalnu belu boje venčanice, ove godine zameniti boje. Ovo nam je stiglo i kao potvrda sa Bridal Fashion weeka-a 2023. gde smo mogli videti kako talasasti rukavi, odvojive suknje i prozirne tkanine lebde na pistama. Ono što je možda najupečatljivije upravo su boje koje su izabrali dizajneri. Od živopisnih cvetnih printova do bebi plave svile koje su izabrali vodeći dizajneri, moda za venčanje 2023. je razigrana i neočekivana. Pastelno roze je nova bela, ljudi!

Fotografije za pamćenje

Iako je angažovanje profesionalnog fotografa neophodno za dokumentovanje svih velikih trenutaka i detalja sa vašeg venčanja, u porastu je novi trend gde neki parovi daju gostima priliku da sami uhvate jedinstvene i intimne momente. Jedan od nadolazećih trendova za 2023. je ostavljanje polaroida i kamera za jednokratnu upotrebu koje bi vaši gosti mogli da ih koriste za stolom kako bi se fotografisali ili ih pak poneli sa sobom na plesni podijum.

Pratite Nas na Instagramu

@fototajna_beograd

Zatvori

Studio za foto i video produkciju, idealan izbor za dan vašeg venčanja ili neku drugu svečanost koju želite da sačuvate od zaborava. Naš tim čine fotografi sa dugogodišnjim iskustvom.

Zapratite nas

info@fototajna.com

063 269 299